Covid-19 járvány terjedése elleni helyi intézkedések

 2020 szeptember 15 - 12:26:14 | Szutor Sándor

Intézkedési terv
a Covid 19 járvány megelőzésére hozott helyi intézkedésekről
Szentkirályi Általános Iskola és AMI
1. sz. módosítás

1. Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az iskola működtetésében csak egészséges, tünetmentes dolgozó vehet részt.
A szülőnek kötelessége értesíteni az iskolát, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn. Az a tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, csak orvosi igazolással vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági karantén esetén a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
2. Az első félévben esedékes rendezvények, kirándulások későbbi időpontban kerülnek megtartásra, ezekről a tanulók és a szülők később kapnak tájékoztatást.
3. Az intézményben gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt kerülni kell a fizikai érintkezést, javasolt az 1,5 méter távolság betartására.
4. Szülők és látogatók csak telefonos bejelentkezés után, indokolt esetben léphetnek be az iskola területére, a gyerekeket az iskola kapujáig kísérhetik el reggel, és ott várhatják őket délután.
5. Az úszásoktatás és a 10 főnél nagyobb létszámú szakkörök és sportkörök megtartása határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.
6. Az iskola étkezőjébe a tanulók ebédeltetési időben szakaszosan, osztályonként mehetnek be.
7. A takarítók a napi takarításon túl, naponta kétszer fertőtlenítik a közös helyiségek és bejáratok ajtajait, kilincseit. Erről takarítási naplót vezetnek.
8. Az intézmény minden dolgozójától elvárt a felelősségteljes viselkedés annak érdekében, hogy tanulóinkat és egymást minél kevésbé tegyük ki a fertőzésveszélynek.
9. Jelen intézkedési tervben foglaltak napi ellenőrzését az intézményvezető végzi.

10. 2020. 09.21-től az iskola területére a tanulók, a dolgozók és a szülők, továbbá minden látogató maszkban léphet be. Belépésre és kilépésre a tornacsarnok felőli kaput kérjük használni. A napi maszkviselés az adott tanórához és foglalkozáshoz, annak létszámához és összetételéhez fog igazodni. Kérjük a szülőket, ügyeiket elsősorban telefonon intézzék, és csak nagyon indokolt esetben jöjjenek be az iskolába, vagy lépjenek be tanterembe. Október 1-től reggelente a tanulók testhőmérsékletét is mérni fogjuk, ¾ 8-ig minden tanuló érkezzen be az intézménybe!


Szentkirály, 2020. szeptember 18. Katzné Almási Zsuzsanna int. vezető
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat