A Karácsony azért nem maradt el…. az iskolában sem

 2021 január 06 - 13:04:39 | Szutor Sándor

Az iskolában kicsit másként telt a téli szünet előtti utolsó tanítási nap, mint az előző években. A vírusveszély miatt elmaradt ugyan az ünnepség, de az osztályok megtartották szokásos karácsonyi bulijukat, játszottak, táncoltak, énekeltek és ettek-ittak a gyerekek. Mindenki megkapta az SZMK ajándékát is, így édességből igazán nem volt hiány. Néhány vidám kép tanúskodik erről a napról.
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Kedves Szülők és Diákok!

 2021 január 05 - 11:26:32 | Szutor Sándor

Boldog Új Évet kívánok pedagógustársaim nevében is, és egyben felhívom a figyelmet, hogy a
MASZK HASZNÁLATA KÖTELEZŐ továbbra is az iskola területén. A tanítási órák kivételek, de az
udvaron és a közös helyiségekben figyelni kell erre, ahogyan a távolságtartásra és gyakori
kézfertőtlenítésre is.
Bízzunk benne, hogy a járványügyi szabályok betartása segíti a normális iskolai élet mielőbbi
visszatérését!
Katzné Almási Zsuzsanna intézményvezető, Szentkirályi Általános Iskola és AMI
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Mikulás az iskolában

 2020 december 08 - 12:19:08 | Szutor Sándor

Decemer 7-én, nagy meglepetésünkre, valaki hangosan zörgetett az osztálytermünk ajtaján! És már nyílt is az ajtó! Megjött a Mikulás!-kiáltottuk hangosan. Versekkel, énekekkel, mesejátékkal kedveskedtünk a Mikulásnak. Ő pedig mindannyiunknak mondott pár kedves szót, és persze a mikuláscsomagokat, ajándékokat is szétosztotta. Búcsúzáskor kértük, hogy: „Gyere el máskor is, várunk Tégedet!” És Mikulás megígérte, hogy jövőre is eljön!
Viszontlátásra!
Képek!

Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Mesemondó verseny

 2020 december 08 - 12:17:58 | Szutor Sándor

Iskolánk alsó tagozatos tanulói számára mesemondó versenyt hirdettünk. Nagy örömünkre, sok kisgyermek vállalta a megmérettetést novemberben. Ebben a tanévben, minden évfolyam külön-külön, csak osztálytermen belül versenyezhetett. Az osztálytermekben viszont igazi mesés varázslatot élhettünk át a szebbnél szebb magyar népmese meghallgatásakor.
A zsűri tagjai a mesehallgató osztálytársak voltak, a zsűri elnöke pedig a tanító néni. Az értékelésnél több szempont is döntő szerepet kapott. A gyermek olyan mesét válasszon, ami korához, a világról szerzett tapasztalatához, élményeihez, személyiségéhez, hangszínéhez, beszéd és mesemondó stílusához illik. A többszereplős meséknél felismerhetők legyenek a szereplők külön-külön is. A tiszta artikuláció, a természetes beszédritmus és hanglejtés, valamint a közönséggel való kontaktus, kapcsolattartás.

Mesemondók:
1.osztály: Kókai - Szabó Péter, Kucsár Zoé ,Susa Karina, Kovács Réka, Orosz Máté , Csősz Vivien, Balatonfüredi József, Bartucz Dávid

2.osztály: Benke Mári, Varga Szabolcs, Fábián Daniella, Sebők Renáta, Csontos Csenge, Kis Sára, Körtvélyesi Hanna, Bimbó András, Susa Patrik, Trencsényi Sámuel és Korponai Balázs
I. helyezett Benke Mári "A prücsök krajcárkája",
II. helyezett Varga Szabolcs "Mese a falánk tyúkocskáról",
III. helyezett Fábián Daniella "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" c. mesével.

3. osztály: Bartucz Róbert, Búza Krisztián, Hegedűs Zília, Horváth Kitti, Kalányos Regina, Kovács Panni, Pápai Virág, Szakáll Dóra
I. helyezett Szakáll Dóra „A bolhabőrcipő”,
II. helyezett Pápai Virág „Koplaló Mátyás”,
III. helyezett Bartucz Róbert „ A nyúl” c. mesével.

4. osztály: Dobi Leila, Fábián Johanna, Gyurika Lili, Kóté László, Pálfi Pálma, Sáránszki Anikó, Szakáll Szabolcs, Trencsényi Anna
I. helyezett Pálfi Pálma „Péter és Pál”,
II. helyezett Fábián Johanna „Az időjós szamár,
III. helyezett Dobi Leila „ A bugyuta ember” és Gyurika Lili „Mátyás és az anyó” c. mesével.
Gratulálunk minden mesemondónak! Köszönjük a szülők felkészítő munkáját!

Mesemondó versenyünknek folytatása is lesz, mert a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár a szokásostól eltérő formában, de – újra meghirdette a mesemondó gyerekek városi találkozóját, amelyre iskolánk mesemondói közül is jelentkeztek néhányan. Novembertől Meseországba költözhetett minden olyan gyerek, aki megtanult és maximum 5 percben elmond egy magyar népmesét. Meseország Királya három mesebeli próba kiállása után a legügyesebb mesemondóknak adományozza a kacsalábon forgó kastély címeit és rangjait. Az első próba teljesítéséhez online formában várják a meséket, melyeket december 12-ig kell elküldenünk.
Sok sikert kívánunk a mesemondóknak!


Takácsné Kis Márta
Képek!

Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Ha ősz, akkor papírgyűjtés

 2020 november 09 - 11:54:02 | Szutor Sándor

Reméljük, így marad ez még sokáig, ugyanis egyre kevesebb cég foglalkozik a papír felvásárlásával, és évről-évre kevesebb pénzt kapunk az összegyűjtött papírért. Pedig nagy szükség van idén az ilyen bevételekre, hiszen a járvány miatt nincs jótékonysági est, sajnos még a farsangi mulatság is elérhetetlen álomnak tűnik most. Ebből a pénzből a 7. osztályosok kapnak támogatást idén az évvégi bankett megszervezéséhez. Ők dolgoztak legtöbbet október 7-én, a gyűjtés napján, sőt már az előző napon is, és szülői segítséggel be is szállították a papírt Kecskemétre.
Köszönjük a szülők segítségét, akik segítették a gyerekeket a papír szállításában! Köszönet mindenkinek, akihez elért a papírgyűjtés híre, és összekészítette, átadta azt az iskolásoknak! A papírgyűjtés napjára nagy esőt ígért a meteorológiai előrejelzés, de nagyon kellemes időnk volt, így az égieknek is köszönettel tartozunk.
Katzné Almási Zsuzsanna
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Mi volt 1956, barátom? – megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról

 2020 november 06 - 09:49:06 | Szutor Sándor

Ebben az évben a vírushelyzetre tekintettel rendhagyó módon ünnepeltünk iskolásainkkal október 22-én. Déli 12 órakor gyülekeztünk a Szent István parkban elhelyezett 1956-os emlékműnél. A harangszó, valamint a Himnusz eléneklése után a 7. osztályosok előadásában az 50-es évek közepén élő gyermekek élményeit és beszámolóit hallgathattuk meg naplórészletek segítségével. Hogyan szembesültek azzal, hogy 1956. október 23-án forradalom tört ki Budapesten? Milyen fontos események történtek a közvetlen környezetükben? A családjuk és rokonságuk hogyan reagált az eseményekre? Ők gyermekként hogyan élték át a városban zajló harcokat? Rövid időre betekintést nyerhettünk annak a szűk két hétnek az eseményeibe, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A visszaemlékezéseket egy-egy vers, illetve zenei részlet tette változatosabbá. Ezt követte Szabó Gellért polgármester úr ünnepi beszéde, melynek segítségével az akkori szentkirályi emberek hétköznapjaival ismerkedhettünk meg. A megemlékezés koszorúzással és a Szózat eléneklésével zárult.
Bimbóné Ádám Mónika

Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Köszönjük a gyümölcsöt!

 2020 október 08 - 12:09:16 | Szutor Sándor

Szeptember első napjaiban almát és banánt kaptak a szentkirályi iskolások Holló Jánoséktól, az Anita
KKt-tól. Köszönjük, hogy gondoltak ránk, a gyümölcs finom és friss volt, nem kellett sokat kínálni!
Katzné Almási Zsuzsanna int. vezető
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

A Magyar Népmese Napja

 2020 október 02 - 09:07:45 | Szutor Sándor

A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.” (Csernik Szende)

A Népmese Napját szeptember 30-án, Benedek Elek születésének évfordulóján ünnepeljük. Iskolánkban ebből az alkalomból a felsős diákok mesét vittek, olvastak az alsósoknak. A mesék szereplői is megjelentek ezen a napon, mert a gyerekek „mesebőrbe” bújhattak. Igazán mesés nap volt!

Takácsné Kis Márta
Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Covid-19 járvány terjedése elleni helyi intézkedések

 2020 szeptember 15 - 12:26:14 | Szutor Sándor

Intézkedési terv
a Covid 19 járvány megelőzésére hozott helyi intézkedésekről
Szentkirályi Általános Iskola és AMI
1. sz. módosítás

1. Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az iskola működtetésében csak egészséges, tünetmentes dolgozó vehet részt.
A szülőnek kötelessége értesíteni az iskolát, ha gyermekénél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn. Az a tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, csak orvosi igazolással vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági karantén esetén a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
2. Az első félévben esedékes rendezvények, kirándulások későbbi időpontban kerülnek megtartásra, ezekről a tanulók és a szülők később kapnak tájékoztatást.
3. Az intézményben gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt kerülni kell a fizikai érintkezést, javasolt az 1,5 méter távolság betartására.
4. Szülők és látogatók csak telefonos bejelentkezés után, indokolt esetben léphetnek be az iskola területére, a gyerekeket az iskola kapujáig kísérhetik el reggel, és ott várhatják őket délután.
5. Az úszásoktatás és a 10 főnél nagyobb létszámú szakkörök és sportkörök megtartása határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.
6. Az iskola étkezőjébe a tanulók ebédeltetési időben szakaszosan, osztályonként mehetnek be.
7. A takarítók a napi takarításon túl, naponta kétszer fertőtlenítik a közös helyiségek és bejáratok ajtajait, kilincseit. Erről takarítási naplót vezetnek.
8. Az intézmény minden dolgozójától elvárt a felelősségteljes viselkedés annak érdekében, hogy tanulóinkat és egymást minél kevésbé tegyük ki a fertőzésveszélynek.
9. Jelen intézkedési tervben foglaltak napi ellenőrzését az intézményvezető végzi.

10. 2020. 09.21-től az iskola területére a tanulók, a dolgozók és a szülők, továbbá minden látogató maszkban léphet be. Belépésre és kilépésre a tornacsarnok felőli kaput kérjük használni. A napi maszkviselés az adott tanórához és foglalkozáshoz, annak létszámához és összetételéhez fog igazodni. Kérjük a szülőket, ügyeiket elsősorban telefonon intézzék, és csak nagyon indokolt esetben jöjjenek be az iskolába, vagy lépjenek be tanterembe. Október 1-től reggelente a tanulók testhőmérsékletét is mérni fogjuk, ¾ 8-ig minden tanuló érkezzen be az intézménybe!


Szentkirály, 2020. szeptember 18. Katzné Almási Zsuzsanna int. vezető
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Tanévnyitó

 2020 szeptember 03 - 12:13:17 | Szutor Sándor

Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Korábbi híreink