Papírgyűjtés

 2018 október 18 - 11:20:04 | Szutor Sándor

Képek
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Bozsik torna

 2018 október 11 - 09:16:21 | Szutor Sándor

Zajlanak a hagyományos Bozsik Intézményi program őszi rendezvényei.
Az I. korcsoportos fesztiválról kaptunk néhány fotót Városföldről.
Köszönjük!
Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Meghívó

 2018 október 10 - 08:27:00 | Szutor Sándor

A Szentkirályi Általános Iskola
az 1956-os forradalom és szabadságharc
tiszteletére rendezett megemlékezését
2018. október 19-én, pénteken 11,30 órakor tartja a művelődési házban.

Üdv néked, Ifjúság!
Ünnepi műsor a 7. osztály előadásában

Felkészítő tanár: Dr. Steklács Jánosné

Az ünnepi műsor előtt 11,15 órakor koszorúzást tartunk a Hősök emlékművénél.

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényünkre, ünnepeljünk együtt!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Vár a könyvtár

 2018 október 04 - 08:19:36 | Szutor Sándor

Jönnek a hidegebb napok, jól eshet mindenkinek egy kis olvasás a könyvtárban. Hasznos és kellemes időtöltés lapozgatni és keresgélni a könyvek és újságok között, mégha csak ételreceptek vagy horgolási minták keresgéléséről is van szó. De az igényes történelmi témájú könyvek ugyanúgy megtalálhatóak a könyvtárban, mint a legújabb kiadású bestseller és krimi.
Néhány újság, folyóirat – a teljesség igénye nélkül: Petőfi Népe, Story, Nők Lapja, Szabad Föld, Lakáskultúra.
A könyvtár nyitva tartása:

Hétfő: 10 - 12
Kedd: 10 - 16.30
Szerda: 10 - 16.30
Csütörtök: 10 - 16.30
Péntek: 10 - 16.30

Minden hónap második és negyedik szombat 9-11 óra között.

Ajánló könyvtárunk kínálatából
Vámos Miklós: Apák könyve

Nagyon sokan híres televíziós műsoraiból ismertük meg Vámos Miklós nevét a 90 –es években, szórakoztató, okos beszélgetések és kitárulkozások voltak ezek, és ilyen Vámos Miklós írói stílusa is.
Az Apák könyve egy családregény, tizenkét nemzedékről szól, 300 évnyi utazás térben és időben. Lebilincselő olvasmány, nehéz letenni, ha belefog az olvasó, s szinte nehéz beletörődni, amikor elfogynak a lapok, és véget ér a történet. Maga Vámos Miklós is ezt írja könyvéről: „Fáj most, hogy a regény számomra befejeződött, úgy érzem, többé már nem az enyém. Nem baj. Ha szerencsém van, az Olvasóké lesz – s marad.”
Jó olvasást kívánok!
KAZS

Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Családi Nap az iskolában

 2018 október 02 - 10:09:10 | Szutor Sándor

Családi Nap az iskolában

EFOP 3.9.2-16-2017-00009 Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben a Tiszakécskei járásban című pályázat keretein belül iskolai Családi Nap került megrendezésre az iskolai sporttéren szeptember 29-én, szombaton. A kissé hűvös időjárás ellenére mindenki megtalálható a kedvére való szórakozást és finom ebéddel zárult a program.

Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Országos tornát nyertek focista lányaink!

 2018 szeptember 25 - 09:14:19 | Szutor Sándor

Telkiben rendezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a Bozsik Intézményi Program Tanévindító Fesztiválját.
A sokéves múltra visszatekintő versenyen többször is részt vettünk már, de a jelenlegi siker iskolánk első tornagyőzelme ezen a rendezvényen.
Eredményeink:
Szentkirály-Bugac 3-0
Szentkirály-Tápszentmiklós 2-1
Szentkiràly-Cserkeszőlő 5-0
Szentkirály-Mezőtúr 6-0

Góllövők:Tóth Roxán 6 gól(a torna gólkirálynője),Varga Zsuzsanna 5 gól,Gulyás Bíborka 4 gól,Trencsényi Noémi 1 gól.
További csapattagok:Szente Varga Edit(a torna legjobb kapusa),Bocskár Milla,Kovács Janka.

Az egész tornán rendkívül magabiztos és jó játékkal rukkoltak ki a lányok.

A letámadásos labdaszerzést követő,gyors támadásvezetésen alapuló stratégiánkkal nem tudtak mit kezdeni az ellenfeleink.

A gólhelyzeteinket kb. 30%-osan használtuk ki,ami annak fényében,hogy tudjuk:”a női fociban nincs gólhelyzet”elég jó arány!

Hab volt a tortán, hogy hazafelé jövet betértünk egy gyorsétterembe, ahol találkoztunk Ganxsta Zolival! A népszerű rapper nagyon barátságosan üdvözölte csapatunkat!

Baukó Ferenc
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Házi atlétika verseny

 2018 szeptember 19 - 14:18:30 | Szutor Sándor

Idén is megrendeztünk hagyományos versenyünket.
Képek!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Ismét hangos az iskola

 2018 szeptember 03 - 13:05:03 | Szutor Sándor

A nyári pihenés után ismét gyerekzsivajtól hangos az iskola. A Szentkirályi Általános Iskola augusztus 31-én tartotta tanévnyitó ünnepségét. A hagyományokhoz híven kis műsorral búcsúztatták a szünidőt, és az elsősök átvehették a szülői munkaközösség ajándékát. Az idén 15 első osztályos kezdi meg tanulmányait, ők ezen a napon különleges figyelmet kaptak. Közösen elültették az osztály fáját is az iskolaudvaron.
Az első osztályosok névsora:
Bartucz Róbert
Boldizsár Holly Alexandra
Dobos Dorka
Horváth Kitti
Kalányos Ivett Regina
Kovács Panni
László Barbara
Nagy Benettt
Pácsa Adrián
Palatinus Lara
Pápai Virág
Szakáll Dóra
Vörös Milán Lajos
Vörös Valter
Zana Cosmina Blanka

Tanítónéni: Takácsné Kis Márta

Képek az évnyitóról!
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

ERDEI ISKOLA

 2018 augusztus 04 - 23:29:57 | Szutor Sándor

Az EFOP-3.3.2.-16-2016-00287. sz. pályázatnak köszönhetően iskolánk 40 tanulója és 3 pedagógus 4 napot tölthettek a Füveskert Erdei Iskolában, Erdőbényén, 2018. július 9-13. között. A Zempléni-hegység déli lábánál, az Ösztövér és a Tolcsvai hegyek közötti medencében kanyargó Mély-patak völgyében található Erdőbénye, Tokaj-hegyalja egyik festői szépségű települése.
Az erdei iskola célja az élmény- és ismeretszerzés, környezettudatosságra való nevelés kortól, nemtől függetlenül. Egészen más környezetismereti órán tanulni az erdőről, mezőről, a vidékről vagy az állatok viselkedéséről, mint testközelből megtapasztalni azt.
Első nap, a szállás elfoglalása után, megismerhettük Erdőbénye települést. Sétánk során megnéztük a tájházat és a kovácsműhelyt, majd egy rövid túrával felmásztunk a Mulató-hegyre, ahol gyönyörű kilátás tárult elénk a tájról. A következő délelőttökön Zemplén természeti értékeit csodálhattuk meg testközelből:
 erdőismereti túra
 a Zemplén rovarvilága terepi program keretében
 Hegyaljai vizes élőhelyek felfedezése
 könnyű erdei túrával egybekötött gombászkodás

Természetesen az aktív kikapcsolódás és szórakozás sem maradhatott el. Délutánonként a sárospataki Végardó Strandon pancsoltunk, úsztunk, napoztunk. Nagyon izgalmas volt a tábor 4 napját végigkísérő „Idegenek inváziója” és a „Titkos levelező” játék. A szobaszemlével biztosítottuk alvóhelyeink rendjét, legalábbis arra a félórára, amíg a „szigorú” pontozók végignézték a szobákat. A tábortűznél sokat beszélgettünk, parazsánál pedig ízletes pillecukrot és kenyeret pirítottunk. Nem felejtjük el a sok dumcsizást, a nasizást, és a pótvacsit!
Rengeteg élménnyel és emlékkel jöttünk haza. Köszönjük a lehetőséget!

Takácsné Kis Márta
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Napközis tábor 2018. EFOP-3.3.5-17-2017-00029

 2018 augusztus 04 - 23:28:37 | Szutor Sándor

Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban

Mikor az év vége felé közelítünk és beköszöntenek a meleg napok, a szék egyre kényelmetlenebb, a táska egyre nehezebb, a könyvekben a szöveg egyre érthetetlenebb lesz, és a napsütés egyre jobban csalogat a szabadba. A gyermek és a felnőtt is megkezdi a visszaszámlálást. Majd eljön a várva várt nap, tanévzáró. Az igazgató néni zár szavára: „Ezennel lezárom a 2018-as tanévet” üdvrivalgásba tör ki minden szív. Hurrá, szünet, nem kell iskolába menni!
De eljön a vasárnap este és máris unatkozni kezdenek a lurkók. Mit fogok csinálni? TV, telefon, számítógép… Ezek az alternatívák. De a szerencsések nem kényszerülnek ezen kütyük elé. Indul a tábor…
2018-ban is így volt ez. Már az iskola utáni első héten indult is a tábor a Szentkirályi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol az „EFOP-3.3.5-17-2017-00029 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban” pályázatnak köszönhetően 2 héten át 25-25 gyermek tölthette el vidáman és hasznosan az idejét. Változatos tevékenységek színes palettája várta a gyermekeket. Batikoltunk pólót, az ügyes kezek csomóztak, míg a pedagógusok „kifőzték” a varázslatot. Kirándultunk Ópusztaszerre, ahol megtekinthettük a Feszty-körképet, a skanzent és részt vehettek a gyerekek egy foglalkozáson. Ügyességi és gyorsasági játékokat játszottunk az iskola udvarán, ahol a csapatok pontokat és kitüntetéseket gyűjthettek, versenyezhettek, összedolgozhattak, játszhattak, kacaghattak. A feladatok megmozgatták a testet, a szellemet és a lelket is egyaránt. Biciklitúrát szerveztünk Tőserdőbe, ahol horgászhattak, számháborúzhattak, erdőt járhattak, focizhattak, tollasozhattak a gyerekek és élvezhették a szabad levegőt.
Tábori pólókat festettünk akrillfestékkel, levélnyomatokkal és formákkal. A lázas munka után jól jött a kellemes kikapcsolódás, vidám hangulatú bemutatót tekinthettek meg az iskola udvarán a gyerekek a Kutyával egy mosolyért Alapítvány jóvoltából 3 ügyes kutyus főszereplésével. „Falutúra” névvel csapatjáték keretében járhatták körbe a gyerekek kis falunkat, érintve nevezetes pontjait, ahol egy-egy pedagógus várta a csapatokat vidám játékokkal. Az értékes pontokat tovább lehetett gyarapítani, ha tudtak válaszolni 1-1 Szentkirály múltját és jelenét érintő kérdésre. A várva várt kerékpártúra a Tőserdőbe meghiúsulni látszott az eső miatt, de a lelkes csapat addig könyörgött, míg beadva a derekunkat elbicikliztünk a Népfőiskoláig. Ott számháborúzhattak, focizhattak. A második héten is adódott egy nagyobb kirándulás, egy napunkat a Szegedi Vadasparkban töltöttük. Mindkét hetet a kihagyhatatlan strandolás zárta, ezúttal a Kecskeméti Élményfürdőben.
A vidám és mosolygós arcocskákat látva úgy gondolom, hogy a tábor jól telt kicsinek, nagynak, még kisebbnek és felnőttnek egyaránt. A gyerekek elszakadtak a számítógépeiktől, telefonjuktól, TV-től és kimozdultak a szabadba, mozogtak, kézműveskedtek, játszottak, beszélgettek. Barátságok erősödtek és szövődtek. S bár ismerős környezetben, az iskolában voltak, mégis máshogy telt az idő.

Némethné Muzslai Ágnes
Comments are turned off for this item | Up! | Nyomtatóbarát változat

Korábbi híreink