Hír: „Lélekmozgató” testnevelés órák a Magyar Parasport Napján
(Kategória: Egyéb)
Küldte: Szutor Sándor
2020 február 24 - 08:25:19

Az Országgyűlés 2018-ban egyhangúlag megszavazta, hogy február 22. minden évben a magyar parasport napja legyen.
„Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.” Ez a mondat is elhangzott a február 19-én tartott testnevelés órákon a szentkirályi tornacsarnokban, amikor is a köznevelési intézmények számára kiírt LÉLEKMOZGATÓ programhoz kapcsolódott az iskola.
Hubai Hunor testnevelő először videón mutatta meg a gyereknek mit és hogyan sportolnak a fogyatékkal élők: úsznak, kerekesszékben kosaraznak és vívnak, a látássérültek csörgőlabdával játszanak. A látottak rövid megbeszélése után maguk a gyerekek is kipróbálhatták az ülő röplabdát, és megismerkedtek a csörgőlabdával is.
Ezzel a szokatlan testnevelési órával az a célunk, hogy tanulóink ne értetlenkedve és fenntartással nézzenek a fogyatékkal élőkre, bármilyen élethelyzetbe is kerülnek.
A sport által is kerüljön közelebb egymáshoz ép és fogyatékos ember (gyermek), fogadják el és ismerjék el egymás eredményeit, hiszen minden ember egyformán értékes.
Bízunk benne, hogy tanulóink egymást elfogadó, nyitott és boldog emberekké válnak, ebben talán segített ez a program is.
Képek!


Ezen hír származási helye: Szentkirályi Általános Iskola honlapja
( http://iskola.szentkiraly.hu/news.php?extend.469 )